De fairtrade cadeauwinkel van Rhenen

Nieuws van Wereldwinkel Rhenen

Op deze pagina serveren wij de laatste nieuwtjes van, over en uit onze winkel. Wil je echt het laatste nieuws heet van de naald? Dan ben je van harte welkom op onze FaceBook Pagina.

2 september 2023

Winnaar Dopper Actie

In de maand augustus konden klanten, door het inleveren van hun kassabon, meedoen met onze thermo-Dopper-actie. De hiervoor bestemde vaas zat aan het eind dan ook goed vol met bonnen. Vrijdagochtend hebben we hieruit het winnende kassabonnetje getrokken en inmiddels is de prijs uitgereikt: een mooie thermo-Dopper in één van de nieuwe kleuren, namelijk de Bottlenose blue.

Winnaar dopper Anne van Miltenburg

Vrijwilligster Petra Kallen en de winnares Anne van Miltenburg (rechts).


29 juli 2023

Nieuw onderdeel op de website: Vitrine

Ondanks de bescheiden oppervlakte is Wereldwinkel Rhenen een bont en kleurrijk warenhuis. Het is knap hoe onze medewerkers alle producten een mooi plekje weten te geven in kasten, op schappen, op tafels, buiten voor de pui en uiteraard in de etalage.
Ook op de website zoeken we naar allerlei creatieve oplossingen om de producten met hun verhalen de aandacht te geven die ze verdienen. Daarom een nieuwe toevoeging. Naast de 'etalage' op de startpagina, de uitgebreide informatie op het onderdeel 'assortiment' voegen we nu de pagina 'vitrine' toe. Veel plezier en laat vooral eens weten wat je ervan vindt.

Vitrine

15 juni 2023

Jaarverslag 2022

Citaat: "Wereldwinkel Rhenen bestrijdt armoede door eerlijke handel. Ze biedt producenten uit arme gebieden in de wereld een afzetmarkt, zodat zij onder goede omstandigheden kunnen werken en kunnen investeren in de toekomst van hun bedrijf en hun familie. Wereldwinkel Rhenen is lid van Wereldwinkels Nederland, en bundelt zo haar kracht met 100 andere Wereldwinkels."

Het volledige jaarverslag 2022 vind je als link onderaan de ANBI - pagina:

ANBI

11 juni 2023

Cuneradag 2023

Elke tweede zaterdag van Juni viert Rhenen haar eigen 'Nationale Feestdag'; Cuneradag.
Die datum ligt dichtbij 12 juni, de dag waarop Cunera ooit werd verheven tot Sint Cunera.

Ook wij hebben met plezier een bijdrage mogen leveren aan de feestelijkheden. Onze vrijwilligers hebben voor een mooie kraam gezorgd en deze met veel enthousiasme bevolkt:

Afbeelding kraam Wereldwinkel op Cuneradag

29 april 2023

Koningsdag 2023

27 April stond Rhenen bol van de activiteiten rond Koningsdag. Dit jaar met een bijzonder tintje omdat Koning Willem Alexander alweer 10 jaar vorst van ons land is. Ook wij deden hier van harte aan mee. Met een enthousiaste en uitnodigende kraam droegen wij ons steentje bij aan de kleurrijke feestvreugde.

Afbeelding kraam Wereldwinkel op koningsdag

Speciaal voor koningsdag waren onze doppers in de aanbieding.
Op Facebook schreef Anja daarom:
Deze dopper is natuurlijk voor de jarige vandaag:

Oranje Dopper met daarop de naam Willy

19 maart 2023

Upcycled glas

In de winkel een aantal producten gemaakt van upcycled glas afkomstig van de toeristische stranden van Zanzibar. De flessen worden verzameld bij hotels en restaurants, schoongemaakt en op maat gesneden.

Afval is een groot probleem voor Zanzibar. Met de groei van het toerisme is het dagelijks afval in de loop der jaren alleen maar toegenomen tot nu ongeveer 300 ton per dag! Er wordt geen andere oplossing gezien dan het afval ‘gewoon’ in de grond te dumpen of ergens op het eiland te laten zwerven. Dit heeft grote milieueffecten en risico’s voor de menselijke gezondheid.

Chako is een sociale, creatieve en milieuvriendelijke onderneming gevestigd in de buitenwijken van de stad Zanzibar. Chako is opgericht met in het achterhoofd drie belangrijke problemen die op Zanzibar aanwezig zijn; armoede, vrouwenrechten en afvalophoping. Chako vergroot de economische kansen door plaatselijke ambachtslieden bestaande uit werkloze jongeren en vrouwen in staat te stellen prachtige nieuwe ontwerpen te maken van afval (met name glas en plastic) dat ze van toeristische resorts inzamelen.

upcycled glas afkomstig van de toeristische stranden van Zanzibar
upcycled glas afkomstig van de toeristische stranden van Zanzibar
upcycled glas afkomstig van de toeristische stranden van Zanzibar
18 maart 2023

Sieradencollectie van Kazuri

Naast een hele mooie collectie zilveren sieraden hebben we altijd ook kleurige sieraden. Op dit moment in de winkel een aantal mooie kettingen van Kazuri.

De sieradencollectie van Kazuri bestaat uit handgemaakte en handbeschilderde sieraden van keramiek uit Kenia, Oost Afrika. De prachtige, unieke kralen worden gemaakt van klei uit het gebied rondom Mount Kenya, wat het product authentiek van deze streek maakt. Inmiddels zijn meer dan 350 lokale vrouwen in dienst bij Kazuri om elk steentje met de hand te vormen en te glazuren en ze vervolgens te verwerken tot unieke juwelen!
De werkplaats is gelegen op een gedeelte van de farm van Karen von Blixen, bekend van de film ‘Out of Africa’. De sieraden zijn nikkelvrij.

Als drager van dit unieke sieraad ondersteun je dit principe van eerlijke handel en help je de vrouwen van KAZURI en hun gezinnen aan een beter leven en geeft hen hoop voor de toekomst!

upcycled glas afkomstig van de toeristische stranden van Zanzibar
upcycled glas afkomstig van de toeristische stranden van Zanzibar
upcycled glas afkomstig van de toeristische stranden van Zanzibar

Adres

Wereldwinkel Rhenen
Molenstraat 6
3911 KL Rhenen

Contact

telefoon: 0317 - 419418
wereldwinkelrhenen@hotmail.com

Openingstijden

maandag: gesloten
dinsdag: 10:00 - 17:00 uur
woensdag: 10:00 - 17:00 uur
donderdag: 10:00 - 17:00 uur
vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
zaterdag: 10:00 - 17:00 uur